Medlemsmöte om LSS den 7 november

harald strand2

Länsförbundet FUB i Stockholms län bjuder in till medlemsmöte om Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade – LSS.

Mötet äger rum den 7 november klockan 17.00-21.00.

Riksförbundet FUB:s ordförande Harald Strand är kvällens föreläsare och han kommer att gå igenom sin LSS-skola. Det ges även tid till frågor.

Plats: Länsförbundet FUB i Stockholm läns lokaler hos Funktionsrätt Sverige, Landsvägen 50 A, 4 trappor, Sundbyberg.

Anmäl dig senast den 25 oktober till:
stockholmslan.fub@telia.com
eller telefon 08-546 404 56
Ange vilken förening du tillhör!

Publicerad: 9 oktober, 2019

Medlemsmöte om Unik Försäkring

Visste du att du som medlem i våra föreningar har möjlighet att teckna en förmånlig försäkring? För dig som tillhör personkretsen LSS eller SoL har Unik Försäkring en extra bra hemförsäkring som till exempel erbjuder rättsskydd som även gäller överklaganden av LSS-insatser och försäkring som täcker kostnader för till exempel hjälpmedel.
Unik Försäkring har unika förmåner för att skapa en tryggare vardag för alla, oavsett individuella förutsättningar.

Nu bjuder vi in till en informationskväll med Per Liljeroos, som är ansvarig på Unik Försäkring. Här kan du få information om alla försäkringar som de har, samt övriga tjänster som kan ingå. Du kan också ställa frågor kring försäkringarna och tjänsterna.

Dag och tid: den 24 oktober 18.30-20.00
Plats: Valhallavägen 148, Östermalms Föreningsråd.
T-bana Karlaplan uppgång Valhallavägen, Blåbuss 4 hållplats Värtavägen vid Fältöversten.

Anmälan krävs och görs via:
https://simplesignup.se/private_event/157548/71e82c6ed4
eller e-post: marita.jacobson@autismstockholm.org
eller sms/mobil: 070 612 72 19

Sista anmälningsdatum är den 20 oktober!

Publicerad: 30 september, 2019

Fortfarande fångad i fattigdom 2019

fångad i fattigdom 2019

Riksförbundet FUB har publicerat en uppdaterad version av rapporten Fångad i fattigdom. Det är en undersökning av inkomster och utgifter för vuxna personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Läs den reviderade utgåvan av rapporten här.

Riksförbundet FUB gjorde rapporten Fångad i fattigdom första gången 2014. Den visade då att den ekonomiska situationen för personer med intellektuell funktionsnedsättning var sämre än hos andra personer i samhället. Idag ser det fortfarande likadant ut. Det beror bland annat på den höga skatten för aktivitets- och sjukersättning och på de alldeles för höga hyrorna i gruppbostäder.

Sverige har en bra ekonomi och FUB tycker att regeringen och riksdagen måste ta ett ansvar för att se till att personer med funktionsnedsättningar inte stängs ute från samhället på grund av fattigdom!

 

Publicerad: 14 mars, 2019

Det måste bli ett stopp på ableismen inom vården

De bristfälliga beslut om behandlingsbegränsning, som Sveriges Radio har rapporterat om nyligen är tyvärr ingen nyhet för oss som organiserar människor med funktionsnedsättningar, skriver Funktionsrätt Sverige, som menar att vården måste få kunskap om så kallad ”ableism”, det vill säga en sorts kapacitetsnorm som fungerar diskriminerande mot personer med funktionsnedsättning. Läs mer här.

Publicerad: 18 juni, 2018

Alla elever kan inte tvingas in i en mall

Betyg som rasar och elever som till slut stannar hemma för att inkluderingen helt enkelt inte fungerar.

Den svenska skolan måste bli mer flexibel. Det handlar om mänskliga rättigheter, skriver Funktionsrätt Sveriges ordförande Elisabeth Wallenius. Läs mer här.

Publicerad: 13 juni, 2018

Mitt barn klarar inte av att vara i skolan – vad kan jag göra?

Problematisk skolfrånvaro har ökat mycket de sista åren. Barn och unga klarar inte alltid att komma till skolan.

En studie av Autism- och Aspergerförbundet visar att mer än hälften av de elever som har en diagnos inom autismspektrat har, eller har haft, problematisk skolfrånvaro. Läs mer här.

Publicerad: 5 juni, 2018

Lena Hallengren: Vi ska se till att bilstödet funkar

De nya reglerna skulle göra bilstödet bättre, men istället har det lett till kaos. Krisen kommenteras nu av ansvarig minister Lena Hallengren. ”Vi behöver se vad vi kan göra för att fixa problemen”, säger ministern. Läs mer här.

Publicerad:

Eijas föräldrar kämpar för dottern: Ge vårt barn assistans!

Sedan hon var ett år har föräldrarna larmat om att hon behöver personlig assistans för kunna bo kvar hemma. Men inte ens när de på grund av överansträngning förbjöds lyfta sin dotter fick de gehör. Nu har de samlat in pengar på egen hand för att Eija, 3, ska kunna få personlig assistans under deras rehabilitering. Här är deras berättelse. Läs mer här.

Publicerad:

Ofattbart svek mot en utsatt grupp

Jag förstår att Bengt Eliasson blev chockad över Moderaternas förslag att höja skatten för personer med aktivitets- och sjukersättning. Läs hela artikeln utav Harald Strand här.

Publicerad:

M står fast vid förslag om höjd skatt för personer med sjukersättning

Moderaterna backar inte från det kritiserade förslaget, i vårbudgetmotionen, att höja skatten för personer med sjuk- och aktivitetsersättning. Läs mer här.
Publicerad: