Ombudsman till FUB Stockholms län

FUB Stockholms län företräder drygt 3 000 medlemmar organiserade i 11 lokalföreningar. Vi är medlemmar i Riksförbundet FUB och Funktionsrätt Stockholms län. FUB arbetar intressepolitiskt för att personer med intellektuell funktionsnedsättning ska kunna leva ett liv som andra med goda levnadsvillkor.

Vi söker dig som har erfarenhet från funktionshinderområdet, antigen från föreningslivet, eller från tidigare arbete inom kommun, region eller myndighet. Har du en utbildning inom området är det ett extra plus.

FUB är en organisation där flertalet förtroendevalda arbetar helt ideellt. Har du ett personligt engagemang inom funktionshinderområdet är det en fördel, även om du som anställd erbjuds en för sektorn marknadsmässig lön.

Tjänsten är för närvarande på 75 procent. Placeringen är på FUB Stockholms läns kansli, Landsvägen 50 A i Sundbyberg i samma lokaler som Funktionsrätt Sverige. Tjänsten som ombudsman är ett utåtriktat arbete. Tjänsten innebär flexibla och oregelbundna arbetstider som ofta kan innebära arbete kvällstid och enstaka helger.

I din tjänst rapporterar du direkt till styrelsens ordförande, men du delar arbetsställe och samverkar med kansliansvarig för FUB Stockholms län.

Ombudsmannen ska dels arbeta intressepolitiskt med regionens funktionshinderfrågor, dels med organisationsstöd till förbundets lokalföreningar. Vårt mål är att ha en lokalförening i varje kommun, egen eller ihop med andra kommuner. Vi vill ha en god samverkan med samtliga kommuner i Region Stockholm. Viktigt för ombudsmannen är att kunna LSS och att följa lagens rättsutveckling. Ombudsmannen ska även bistå enskilda medlemmar med rådgivning i kontakt med kommun, region och myndigheter.

Som person är du flexibel, social och kommunikativ med god samarbetsförmåga. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift, är van vid att arbeta självständigt och att driva frågor framåt.

Låter det här spännande är du välkommen med din ansökan till:

FUB Stockholms län
att. Harald Strand
Box 1386
172 27 Sundbyberg

Eller till e-postadress: stockholmslan@fub.se

Sista ansökningsdag är 2022-09-01. Intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas när vi hittar vår ombudsman.
Anställningsform: 75% tillsvidareanställning efter en inledande provanställningsperiod.

Frågor besvaras av ordförande Harald Strand 070-984 84 85 eller vice ordförande Torbjörn Dacke 0725-310102